Vijesti

Veliki uspjeh Brođanina na maratonu lađa

 Završen je još jedan u nizu maratona lađa u dolini rijeke Neretve. Ovaj je privukao čak 26 ekipa koje su se borile na utrci dugoj 22,5km (dionica Metković-Ploče), a ovogodišnji pobjednici su ekipa Stabline kojima je ovo druga pobjeda u povijesti! Ovu dugu, zahtjevnu i iscrpljujuću dionicu izveslali su za 2 sata i 13 minuta. Drugo mjesto osvojila je ekipa Bjelovara, a treće Komina.

 
Zanimljivo da je njihov trener, a ujedno i natjecatelj Brođanin Mario Ivić koji je član kajak kanu kluba Olimpik. Mario je jedan od brojnih kajakaša koji radi dolje kao trener te nastupa za Stablinu s obzirom na stroga pravila da u pojedinoj ekipi smije biti samo jedan kajakaš ili kanuist profesionalac, Stablina je iskoristila to pravo te u 10. mjesecu prošle godine angažirala Maria. Već 15.10. su započele pripreme.
 
Mario Ivić (28) je već punih 6 godina policijski djelatnik, zaposlen u policijskoj postaji Ploče gdje i živi. Svo vrijeme je aktivan član kajak kanu kluba Olimpik te se za sva najvažnija natjecanja priprema na rijeci Neretvi. Aktualni je prvak Hrvatske u disciplini kajaka dvosjeda sa partnerom Antunom Novakovićem te u kajaku četverosjedu sa partnerima Antunom Novakovićem, Marinom Lipovcem i Markom Lipovcem.
 
Tako je Mario Ivić postao prvi Brođanin koji je podigao Štit Kneza Domagoja te zaludio dolinu Neretve s obzirom da je maraton lađa najpopularnije i najprestižnije natjecanje u spomenutom kraju. Koliko je popularno govori činjenica da su dužinom utrke utrku pratili deseci tisuća navijača, a nagrade je dodijelila predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović.
14.08.2018 07:47:44

Facebook Twitter Instagram