Vijesti

VIKEND INFORMACIJA IZ POLICIJSKE UPRAVE BRODSKO POSAVSKE

 

Dana 14. ožujka, u 1.30 sati, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, prilikom redovitih noćnih nadzora, u Slavonskom Brodu, u Svačićevoj ulici, u dvorištu trgovačkog centra u činjenju kaznenog djela uhvatili su tri osobe. Utvrdili su da se radi o 40-godišnjaku, 19-godišnjaku i jednoj maloljetnoj osobi. Kriminalističkim istraživanjem su potvrdili sumnju da su isti počinili kazneno djelo teške krađe. Naime, iz dvorišta trgovačkog društva otuđili su isječene bakrene kablove u količini od nekoliko stotina kilograma. Otuđeni kablovi su vraćeni odgovornoj osobi oštećenog trgovačkog društva. Policijski službenici protiv osumnjičenika podnose odgovarajuće kaznene prijave i posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 40-godišnjak upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te nije u propisanom roku prijavio prebivalište, niti se odjavio sa adrese prebivališta. Protiv njega policijski službenici podnose prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prebivalištu. 


U PROMETNOJ NESREĆI TEŠKO OZLIJEĐENO DIJETE

Dana 14. ožujka, u 9.10 sati, u Velikoj Kopanici, u prometnoj nesreći, koju je prouzrokovao biciklista, teško je ozlijeđen 2-godišnji dječak. Prometna nesreća se dogodila na način da je 22-godišnjak upravljao biciklom na nogostupu ne koristeći kolnik za vožnju te je pritom naletio na dvogodišnjaka, koji je u tom trenutku izašao iz dvorišta na nogostup. Potom je došlo do udara bočnog dijela bicikla (najvjerojatnije pedalom) u dječaka, koji je pao na tlo. Ozlijeđenom dječaku je pružena liječnička pomoć, te je zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje su ozljede okvalificirane kao teške tjelesne ozljede. Policijski službenici protiv 22-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. 

ODUZETA MANJA KOLIČINA DROGE

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, dana 13. ožujka, u 17.30 sati u Velikoj Kopanici od 21-godišnjaka su oduzeli 4 grama droge marihuana i jednu ručno motanu cigaretu (tzv. „joint“) sa sadržajem duhana i droge marihuana, težine 1 gram. 

U Slavonskom Brodu, u Zajčevoj ulici, dana 15. ožujka, oko 3 sata, policajci su od 20-godišnjaka oduzeli 6 grama marihuane. 

Policijski službenici protiv prekršitelja podnose optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. 

U PROMETU S 1.66 PROMILA ALKOHOLA U ORGANIZMU

Dana 15. ožujka, u 1.30 sati, policijski službenici su nadzirući promet, kontrolirali 23-godišnjeg vozača, koji je u Slavonskom Brodu upravljao osobnim automobilom s 1.66 promila alkohola u organizmu. Policajci su alkoholiziranog vozača odmah isključili iz prometa i zadržali u policiji na otriježnjenju. Protiv njega slijedi prekršajni nalog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu  zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


ALKOHOLIZIRANI RECIDIVIST KAŽNJEN KAZNOM ZATVORA I NOVČANOM KAZNOM OD 25 000 KUNA

U petak (6.ožujka), u 20.45 sati, u Novoj Gradiški, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška kontrolirali su osobni automobil kojim je upravljao 26-godišnji vozač, a kojem su alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,03 promila. Policajci su daljnjim provjerama utvrdili da vozač upravlja neregistriranim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom te da se radi o recidivistu u prometu nakon čega je uhićen, doveden u Policijsku postaju Nova Gradiška i zadržan do otriježnjenja. Protiv počinitelja prekršaja policija je podnijela  prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu (Stalna služba u Novoj Gradiški). U petak (13. ožujka) proveden je prekršajni postupak u kojem je 26-godišnjak proglašen krivim i kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 38 dana, novčanom kaznom u iznosu od 25 000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 15 mjeseci.

ALKOHOLIZIRANA VOZAČICA UDARILA U NEKOLIKO PARKIRANIH AUTOMOBILA PA NAPUSTILA MJESTO PROMETNE NESREĆE

U petak (13. ožujka), u 5.10 sati, u Ulici Antuna Mihanovića, u Slavonskom Brodu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policajci su očevidom utvrdili da je do prometne nesreće došlo na način da se 33-godišnjakinja kretala osobnim automobilom kolničkom trakom namijenjenoj za kretanje vozila iz suprotnog smjera (kretala se zabranjenim smjerom) od juga u smjeru sjevera. U jednom trenutku je 33-godišnjakinja krećući se automobilom zabranjenim smjerom udarila u nekoliko parkiranih automobila (vlasništvo 62-godišnjakinje, 65-godišnjaka, 70-godišnjakinje, 64-godišnjaka i 26-godišnjaka) nakon čega je napustila mjesto događaja. Policijski službenici su ubrzo pronašli nesavjesnu vozačicu kojoj su alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,77 promila nakon čega je dovedena u Policijsku postaju i zadržana do otriježnjenja, a policijski službenici protiv nje podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

U PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE TRI OSOBE

Jučer (15. ožujka), oko 3 sata, u Godinjaku dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je do prometne nesreće došlo na način da je 20-godišnjak upravljajući osobnim automobilom pretjecao osobni automobil koji se kretao ispred njega u istom smjeru te prilikom vraćanja u svoju prometnu traku nije prilagodio brzinu kretanja vozilom osobinama i stanju ceste te je izgubio nadzor nad vozilom uslijed čega je došlo do zanošenja vozila, udara u zemljani kolni ulaz, a potom i u betonski stup nakon čega se automobil prevrnuo na krov. Policajci su utvrdili da svi sudionici prometne nesreće nisu koristili sigurnosni pojas, a alkotestom kod vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,52 promila. U prometnoj nesreći su putnici u vozilu (22-godišnjak i 19-godišnjak) lakše ozlijeđeni, a vozač teško ozlijeđen te su svi prevezeni u Opću bolnicu u Novoj Gradiški na daljnje liječenje. Policijski službenici protiv 20-godišnjeg vozača podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

U PROŠLOM TJEDNU POLICAJCI UTVRDILI  118 PREKRŠAJA NE KORIŠTENJA ZAŠTITNOG SIGURNOSNOG POJASA

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u prošlom tjednu (od 9. ožujka do 15. ožujka), dogodilo se 18 prometnih nesreća (5 s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom). Policijski službenici su prilikom pojačanih nadzora prošli tjedan utvrdili 394 prometna prekršaja, od kojih 113 nepropisnih brzina,  118 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 22 prekršaja korištenja mobitelom tijekom vožnje na nepropisan način. 

Policija poziva sudionike u prometu na oprez i pridržavanje prometnih propisa, te da svojim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu stanju sigurnosti.


Facebook Twitter Instagram