Vijesti

Vinkovo 2020 u Iločkim podrumima

 U srijedu, 22. siječnja, u 13:00 sati na vinogradarskom položaju Vukovo tradicionalno se u Iločkim podrumima održalo svečano obilježavanje blagdana Sv. Vinka – Vinkovo. 

Sve nazočne pozdravila je voditeljica turizma gospođa Vesna Štajner te nas svojim uvodnim govorom uvela u ovaj važni i nezaobilazni blagdan svakog vinogradara.  
Događaju su prisustvovali i vukovarsko-srijemski župan gospodin Božo Galić, gradonačelnica grada Iloka gospođa Marina Budimir, većinski vlasnik Iločkih podruma gospodin Juraj Mihaljević ujedno i domaćin, predsjednik Uprave Iločkih podruma gospodin Antonijo Kraljević koji je ujedno pozdravio nazočne. Nakon Kraljevića, toplu dobrodošlicu gostima i prijateljima Iločkih podruma zaželjeli su gradonačelnica gospođa Budimir te župan gospodin Galić. 
Na posljetku, gostima se obratio gospodin ministar Mario Banožić koji je ove godine imao čast obaviti kumsku dužnost. Gospodin Banožić simbolično je orezao nekoliko trsova te tako obilježio početak vinogradarske godine i radova u vinogradu. Nakon toga je Pater Ivan, gvardijan u crkvi Sv. Ivana Kapistrana blagoslovio vinograde Iločkih podruma. 
„Službeno smo započeli s novom vinogradarskom godinom. Čvrsto vjerujemo i očekujemo kako će ova, kao i prethodna godina, polučiti uspjehom, dobrim urodom, a na posljetku i kapljicama vina koje će i dalje nastaviti biti prepoznatljive kod nas – ali i šire.“ – izjavljuje većinski vlasnik Iločkih podruma, gospodin Mihaljević. https://www.soveratoweb.com/il-poker-e-uno-sport-o-un-gioco/ 
Vodeći se dobrom starom uzrečicom koju je voditeljica turizma Štajner naglasila, „koliko vinogradar popije ovaj dan, takav će mu biti urod u vinogradu“, druženje se uz tradicionalne srijemske delicije i kapljice Iločkih podruma nastavilo na ekonomiji Vukovo, i to uz neizostavne tamburaše te topli doček konjanika, članova konjogojske udruge Kadij.  
Iločki podrumi u svom vlasništvu imaju dva bogata i osunčana vinogradarska položaja, Principovac i Vukovo, koji ukupno čine 360 hektara vinograda. Berba 2019 tek izlazi na tržište, dok je 2018 bila iznimno uspješna na lokalnim, reginonalnim i svjetskim nagradama s prikupljenih više od 40 medalja. 
 
23.01.2020 09:09:09

Facebook Twitter Instagram