Vijesti

VIŠE OD 400 MALIŠANA IZ UDOMITELJSKIH OBITELJI DOBIVA POKLONE

 Tradicionalni projekt Spojimo hrvatska srca Zaklade „Hrvatska za djecu“ ove je godine posebna priča. U Hrvatskoj je, trenutačno, 1300 udomiteljskih obitelji koje skrbe o 1900 djece. Zaklada u godini promicanja udomiteljstva i davanja podrške svim udomiteljima, koji su ljubav i dom pružili nekom djetetu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, ovaj projekt namjenjuje upravo njima. Brojni su se građani i gospodarski subjekti odazvali pozivu Zaklade, kupuju se pokloni,  pakiraju te kreću na put prema božićnim drvcima diljem Hrvatske. 

„Udomiteljstvo je jedan životni put, jedan proces u kojem svi dobivaju i postaju bolji ljudi. Djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi, koja će ovaj Božić dočekati u krugu udomiteljske obitelji, ispod bora će pronaći i poklone koje je Zaklada uz podršku brojnih građana i poslovnih subjekata prikupila prema njihovim željama! ” – izjavila je upraviteljica Zaklade Renata Gubić te dodala: „Projektom preko društvene mreže Facebook, ispunjavamo božićne želje biološke i udomljene djece. Želje objavljujemo svakodnevno, a građani preuzimaju obvezu kupnje darova!“

 “Svako dijete zaslužuje imati osjećaj obiteljskog okruženja, a ovim projektom želimo i podići svijest javnosti o važnosti udomiteljstva i mogućnostima koje ono pruža djeci.“ -  ističe saborska zastupnica Ljubica Lukačić te naglašava kako Zaklada udomiteljima šalje poruku: „Važni ste! Vi ste heroji socijalnog sustava, a vaša biološka djeca, tek su naši junaci. Naime, oni, ne samo svoj dom, već i ljubav svojih roditelja, spremno dijele s do sada nepoznatim djetetom.“ 

Zaklada će projektom ispuniti božićne želje gotovo 400 mališana iz 110 udomiteljskih obitelji iz cijele Hrvatske. U projekt su se uključile i brojne tvrtke čiji su se djelatnici spontano organizirali i zajedničkim „uredskim“ akcijama usrećili neke od mališana. Tu su; Atlantska plovidba, Fond za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, Privatna klasična gimnazija Zagreb, Coral, Tisak, Hrvatska pošta, Leo Club Zagreb i brojni drugi.

 „Mi iz Privatne klasične gimnazije već drugu godinu sudjelujemo u ovom projektu. Mislimo da je jako važno pomagati drugima kroz cijelu godinu. Nadam se da će ova djeca uživati u svojim poklonima, to nam puno znači.“ – istaknuo je učenik Privatne klasične gimnazije u Zagrebu Marko Tocilj. 

Posebno veselje vladalo je u dvorani Matis u Zagrebu u kojoj je Djed Božićnjak osobno predao darove nekima od mališana. Do sada je u projektu Spojimo hrvatska srca, koji se održava četvrtu godinu zaredom, darovano više od 1500 poklona.

19.12.2023 13:08:00

Facebook Twitter Instagram