Vijesti

Više od 500 plesača na 18. Požeškom Plesokazu

Požega je ponovno ovoga vikenda središte plesa, ne samo Hrvatske nego i regije, i to zahvaljujući 18. Požeškom Plesokazu, čije je domaćin i organizator UO Plesna radionica Ilijane Lončar, prenosi portal www.pozega.hr  Ovaj plesni vikend ugostit će oko 500 plesača iz 29 gradova i 5 država. Požeški Plesokaz održat će se od 1. do 3. ožujka s početkom u 19 sati u Gradskom kazalištu Požega. Program ovogodišnje manifestacije predstavila je plesna pedagoginja Ilijana Lončar na konferenciji za novinare kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Darko Puljašić.

Tako će ovoga vikenda u Požegi, uz plesne škole i radionice iz cijele županije, zaplesati i plesači iz Zagreba, Osijeka, Varaždina, Kutine, Karlovca, Solina, Svete Nedjelje, Pule, Čakovca, Poreča, Šibenika, Rijeke, Belog Manastira, Siska, Splita, Samobora, Zadra, Velike Gorice, Virovitice i Đakova. Iz BiH dolaze gosti iz Gradiške, iz Slovenije dolaze plesači iz Celja i Ljubljane, iz Makedonije plesači iz Kumanova te plesači iz češkog Jaroměřa.

-U tri festivalska dana bit će preko 300 noćenja u požeškim smještajnima kapacitetima što dokazuje da je Plesokaz kao jedinstvena manifestacija kroz proteklih 18 godina postao važan dio kulturne i turističke ponude ne samo grada i županije, već i cijele Slavonije, a prepoznatljiv je i diljem Hrvatske. Plesokaz se održava uz potporu Ministarstva kulture, Grada Požege, Požeško-slavonske županije te Turističke zajednice Grada Požege i Turističke zajednice Požeško-slavonske županije. Ulaznice za sve tri večeri po cijeni od 30 kuna možete kupiti sat vremena prije programa na blagajni kazališta ili rezervirati putem linka.

28.02.2019 14:35:39

Facebook Twitter Instagram