Vijesti

Vladimir Gašpar kandidat za odlazak u Tokio

 Kako je Hrvatski paraolimpijski odbor dobio od World Para Athletics obavijest o dodijeljenoj još jednoj kvoti za nastup paraatletičara na 16. Paraolimpijskim igrama u Tokiju, Izvršni odbor Hrvatskog paraolimpijskog odbora imenovao je danas za evidentnog kandidata Zadranina Vladimira Gašpara. Gašpar  će nastupiti po prvi put na paraolimpijskim igrama u Bacanju koplja kategorije F41. 

30-to godišnji Vladimir Gašpar, član je AKOI Fortius iz Zadra, državni je rekorder u bacanju koplja, diska i kugle. Na WPA Europskom Prvenstvu održanom u Berlinu 2018. godine Vlado je osvojio brončanu medalju u bacanju koplja, a u istoj disciplini osvojio je srebro na WPA Europskom Prvenstvu Bydgoszcz 2021. 

Vladimir Gašpar o odlasku na paraolimpijske igre: „Za mene moj prvi nastup na paraolimpijskim igrama je ostvarenje dječačkog sna. Treniram od kad znam za sebe. Kada sam odrastao i vidio da ja to mogu samo je bio čas kada će to neko vidjeti i cijeniti moj trud i zalaganje. Normalno je da ću dati sve od sebe da ostvarim što bolji plasman i da ću se vratiti u Hrvatsku ili ti ga moj Zadar s medaljom“, zakljućio je paraolimpijac Vladimir Gašpar.

Izbornik Damjan Sedić sumirao je odlazak paraatletičara u Tokijo: „Hrvatska paraatletska reprezentacija nastupit će na Paraolimpijskim igrama u Tokiju s dvije paraatletičarke i osam paraatletičara. Kvalifikacijski period bio je izrazito težak i neizvjestan zbog primjene novih kvalifikacijskih kriterija te situacije s pandemijom COVID-19, tako da od srca čestitam svim sportašima i sportašicama koji su izborili nastup na Paraolimpijskim igrama“, naglašava Sedić i najavljuje svoja očekivanja od nastupa u Tokiju  „Svi reprezentativci visoko su pozicionirani na Svjetskim tablicama, a ne sumnjam niti u njihovu visoku motiviranost, tako da očekujem odlične rezultate. Medalje je teško prognozirati ali malo navijački očekujem tri do četiri medalje“, zaključio je izbornik Damjan Sedić.


14.07.2021 12:37:00

Facebook Twitter Instagram