Vijesti

Vlč. Lenić i i vlč. Đaković oprostili se od župljana

U srijedu 25. kolovoza, završit će jedna duga epoha u dvije brodske župe- naime, vlč. Andrija Đaković odlazi u mirovinu nakon što je 25 godina proveo u župi Bezgrješnoga Srca Marijina na Budainci, te će mirovinu provesti u Svećenićkom domu u Đakovu.

Zato se ove nedjelje oprostio sa župljanima na misama, a isto je učinio i vlč. Ivan Lenić koji nakon 16 godina kao župnik i upravitelj svetišta Gospe Brze Pomoći u Maloj crkvi, u srijedu preuzima katedralnu župu Svih Svetih u Đakovu.

Na njihova mjesta će doći novi pastiri - na Budainku preč. Tomislav Ćorluka, dosadašnji katedralni župnik u Đakovu i dekan, a u Malu crkvu vlč. Anđelko Cindori, dosadašnji župnik vinkovačkih župa sv. Ćirila i Metoda i bl. Alojzija Stepinca. Njihova uvođenja u župničku službu bit će sljedeće nedjelje, 29. kolovoza - na Budainci pod misom u 8,30 h, a u Maloj crkvi tj. pastoralnom centru pod misom u 10,30 h. U službu će ih uvesti nadbiskup Đuro.

Istoga dana, pod večernjom misom u 18,30 h, u đakovačkoj katedrali u službu župnika bit će uveden po nadbiskupu Đuri vlč. Ivan Lenić.

 

 

23.08.2021 10:43:00

Facebook Twitter Instagram