Vijesti

Vozač autobusa na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu

FOTO: https://hayat.ba/

Vozaču autobusa u čijem je prevrtanju jučer život izgubilo 10 osoba, a više od 40 je ozlijeđeno, prijeti kazna zatvora do 15 godina zatvora, potvrdio je danas glavni ravnatelj hrvatske policije, Nikola Milina,

Osumnjičeni 52-godišnji vozač kosovskog državljanstva je tijekom prijepodneva predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za izazivanje nesreće s teškim posljedicama, potvrdio je u izjavi medijima Damir Brezić iz Policijske uprave brodsko posavske. Oko 13 sati vozač je doveden u Županijsko državno odvjetništvo, gdje je ispitan te će u utorak biti donesena odluka o njegovu pritvoru.

Što je nakon očevida o događajima koji su doveli do prometne nesreće na A3 utvrdila policija, izjavu Damira Brezića poslušajte u nastavku. 

U međuvremenu, obavlja se identifikacija poginulih osoba, a od ozlijeđenih putnika, njih 25 će tijekom dana biti pušteno iz brodske bolnice,  a njihov daljnji put prema Kosovu ili Njemačkoj se koordinira s kosovskim ministarstvima zdravstva i unutarnjih poslova, kao i s njemačkom ambasadom. Hrvatska Vlada osigurat će im charter letove iz Zračne luke u Osijeku, potvrdio je župan Danijel Marušić. 

Jutros je održana konferencija za novinare na kojoj je bio brodsko-posavski župan i kosovski ministar unutarnjih poslova. Kosovski ministar unutarnjih poslova Xhelal Svecla izjavio je kako su vlasti u Hrvatskoj, od prvog trenutka, napravile sve što je bilo moguće da se pobrinu za stradale. Sada je, rekao je, u tijeku koordinacija da se ljudi vrate na Kosovo ili u Njemačku. 

26.07.2021 13:46:00

Facebook Twitter Instagram