Vijesti

ZA PRIJEVOZ OTUĐENIH PREDMETA KORISTILI UNAJMLJENO VOZILO

U nedjelju (dana 1. prosinca), policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe na okolnosti počinjenja kaznenog djela teške krađe. Naime, policijski službenici sumnjiče 31-godišnjaka i dvojicu 36-godišnjaka, da su dana 30. studenoga, između 19 i 20 sati, provalili u skladište građevinske tvrtke na području Slavonskog Broda, kojom prilikom su otuđili nekoliko desetaka komada drvene građevinske oplate. Za prijevoz otuđene oplate koristili su unajmljeni osobni automobil. Istoga dana u 23.30 sati, u Kumičićevoj ulici, u Slavonskom Brodu, uhićen je 31-godišnjak, a dana 1. prosinca i druga dvojica osumnjičenih. U okviru kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su pronašli otuđenu drvenu oplatu, oduzeli od osumnjičenih te će vratiti odgovornoj osobi oštećene tvrtke, a protiv osumnjičenih dostavljaju kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. 

KRIVOTVORENE BORAVIŠNE DOZVOLE

Prilikom granične kontrole, dana 30. studenoga, u 4.50 sati, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, policijski službenici su izrazili sumnju da su boravišne dozvole u putnim ispravama kod troje državljana Maroka (u dobi od 42, 44 i 58) krivotvorene. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da su se državljani Maroka koristili krivotvorenim boravišnim dozvolama Italije i Belgije u putnim ispravama, a koje su pribavili radi ulaska u spomenute države. Policijski službenici su osumnjičene uz kaznene prijave zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenja isprave, dana 1. prosinca predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom Županijskom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje. U 14 sati istoga dana predani su sucu istrage, koji im je odredio jednomjesečni istražni zatvor te su predani u zatvor u Požegu. 


POLICIJA KONTINUIRANO NADZIRE PROMET 

Prošli tjedan (od 25. studenoga do 1. prosinca), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo su 18 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba poginula, dok je pet osoba lakše ozlijeđeno. 

Uhvaćen pri nepropisnoj brzini od 246 km/h

Policijski službenici su u kontinuiranim prošlotjednim nadzorima, utvrdili 313 prometnih prekršaja. Najbrojniji prekršaji su nepropisne brzine, kojom prilikom je utvrđeno 155 prekršaja nepropisne brzine. Ovaj tjedan rekorder, na autocesti A3 (kod Starog Petrovog Sela) je 41-godišnji državljanin Italije, koji se kretao osobnim automobilom brzinom od 246 km/h (dana 28. studenoga, u 12.40 sati). Nepropisnom brzinom (autocestom A3, kod Sibinja, dana 25. studenoga, u 13.05 sati), kretao se 33-godišnji državljanin Njemačke, upravljajući osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka. U Starom Slatiniku, kroz naselje (dana 1. prosinca, u 14.20 sati), nepropisnom brzinom od 94 km/h, kretao se 33-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, požeških registracijskih oznaka.  Nadalje je utvrđeno 33 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa. 

Upravljao vozilom s 2,76 promila alkohola u organizmu

U 27 slučajeva, vozači su prilikom vožnje bili pod utjecajem alkohola. Rekorder je 34-godišnji vozač osobnog automobila, koji je 28. studenoga, u 23.40 sati, u Cerniku, isključen iz prometa jer je upravljao osobnim automobilom s 2,76 promila alkohola u organizmu. U Slavonskom Brodu, u Horvatovoj ulici, iz prometa isključen 28-godišnjak, jer je dana 1. prosinca u 2.20 sati,  upravljao osobnim automobilom, a u organizmu mu očitana koncentracija alkohola od 2.28 promila. Također je utvrđeno 7 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 4 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (tehnička neispravnost, nepoštivanje prednosti prolaza i dr.).  

Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet te apeliraju na sve sudionike da budu oprezni u prometu i pridržavaju se prometnih propisa.


02.12.2019 13:40:43

Facebook Twitter Instagram