Vijesti

Zadrani najbolji u Hrvatskom kupu košarke u kolicima

Trijumfom Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Zadra u Vukovaru je završeno finale 14. Hrvatskog  Kupa košarke u kolicima „Dubravka Ciliga“ koji je održan u velikoj sportskoj dvorani u Borovom naselju.

Zadrani su svladali Košarkaški klub invalida Zagreb s 58 : 42. U borbi za treče mjesto KKOSI Split i KKI Brod iz Slavonskog Broda, a slavili su Splićani s 53:50.

„Prezadovoljan sam domačinama Gradom Vukovarom, koji nam je omogučio vrhunske uvijete za održavanjem ovogodišnjeg Kupa. Utakmice su odigrane na visokom nivou, tako da je u svakom meču bilo doista gusto. U finalu su Zagrebčani poslijednjih sedam minuta posustali tako da su Zadrani s pravom po drugi put odnjeli titulu pobjednika Kupa .   Valja istaći da su Zadrani ovogodišnji državni prvaci. Trenutno u Hrvatskom savezu košarke u kolicima djeluju deset klubova razvrstani u prvoj i drugoj ligi. Hrvatsku reprezentaciju sada očekuje natjecanje u B europskoj diviziji koja ima prvenstvo u Ateni od 11. do 19. srpnja, a cilj nam je da uđemo u finale te tako da se kvalificiramo u europsku A diviziju“, zaključio je predsjednik Hrvatskog saveza  košarke u kolicima Ivica Vujica.

Od prošle godine Kup je posvečen pokojnoj dr.sc. Dubravki Ciliga koja je svojim predanim radom stvorila temelje moderne košarke u kolicima pružanjem stručne podrške, aktivno kroz vođenje i metode treninga. Hrvatski savez košarke u kolicima je nacionalni savez koji okuplja oko 150 osoba s invaliditetom unutar 10 članica koji sudjeluju u natjecanjima koje vodi i organizira Savez. Košarka u kolicima u Hrvatskoj igra se od 70-tih godina 20. stoljeća. Do 2007. godine i osnutka Saveza postojala su samo 3 kluba. 


07.06.2021 12:34:13

Facebook Twitter Instagram