Vijesti

Zahtjevi i pitanja građana Slavonskog Broda

 Nakon održanog prosvjeda u Zagrebu ovog vikenda, incijativa Brođani za djecu objavila je popis konkretnih i sažetih pitanja, prijedloga i zahtjeva koje su predstavili pred premijerom i Vladom. 

Odgovore očekuju najkasnije do kraja tjedna, a popis prenosimo u cijelosti:

 

                                    ZAHTJEVI GRAĐANA GRADA SLAVONSKOG BRODA

 

1. Poštivanje i primjena članaka Ustava RH na građane Slavonskog Broda, posebno članak 70.! Rok- odmah!!

2. Velika i kvalitetna studija utjecaja onečišćenja u Slavonskom Brodu na zdravlje i kvalitetu života građana SB-a. Rok – početak provedbe do kraja godine i kontinuirano izvještavanje o obradi podataka!

3. Ozbiljnija komunikacija s građanima ( minimalno jednom mjesečno izvještavanje posebnog povjerenika za Slavonski Brod o postignutim rješenjima problema zraka, kao i izvješćivanje građana o rezultatima istraživanja i studija na temu zdravlja – točni i ažurni podaci, ne oni od 2014!)! Rok za imenovanja povjerenika i objavljivanje podataka- tjedan dana!

4. Plan i program provedbe plinofikacije i modernizacije rafinerije- detaljan prikaz i hodogrami! Rok izrade dokumenta – 2 tjedna

5. Češći monitoring vode, na sve čestice koje utječu na zdravlje građana Slavonskog Broda! Rok za odluku – odmah!

6. Izrada planova prevencije, odvajanje novca za liječenja, tretmane i opreme u Slavonski Brod za oboljenja koja se mogu dovesti u vezu sa II. kategorijom kvalitete zraka  ( i III. dok je postojala)! Rok za izradu opširnog izvješća -  lipanj 2018!

7. Strategija zadržavanja mladih obitelji u Slavonskom Brodu. Detaljan elaborat. Rok za izradu -  lipanj 2018!

8. Izrada projekta „Slavonski Brod“ – dodjeljivanje statusa područja od posebne državne skrbi do rješenja problema onečišćenog zraka. Rok za izradu -  lipanj 2018

9. Usmjeravanje dijela JANAFovog profita u kupnju stana za korištenje obiteljima čija djeca je se liječe od malignih bolesti u Zagrebu! Rok- mjesec dana!

10. Čime će se Republika Hrvatska braniti u tužbi građana Slavonskog Broda? Detaljan elaborat!

Za sve navedeno očekujemo opširnu dokumentaciju, podatke, kopije dopisa, prepiski, donešenih odluka, statističkih podataka, elaborate.

Istovremeno, i građani Slavonskog Broda skupljaju podatke i studije. Bit će od koristi.

Brodske mame i tate nemaju više strpljenja dok svoju djecu stavljaju na inhalatore! Nemaju strpljenja dok odlaze sa svojom djecom na onkološke odjele.

Brodski roditelji su „Za djecu spremni…“

Brođani za djecu

 


Facebook Twitter Instagram