Vijesti

Zajednički lov u Slavonskom Kobašu

Lovačko društvo Orljava ovog je vikenda ugostilo Savez lovačkih udruga Slavonski Brod i goste iz Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, lovni ured Đakovo. Drugu godinu zaredom organiziran je zajednički lov, a obično love lisice i čagljeve.

Tako se okupilo pedesetak lovaca, poput Ivana Rajkovića iz Slavonskog Broda- Lovom se bavim 37 godina, krenuo sam sa susjedima. Nekad se stažiralo dvije godine, a lov volim iako mi nitko u obitelji nije bio lovac. Ovom prilikom, pohvalio je i mlade naraštaje jer od oko 70 budućih lovaca koji pristupe lovačkom ispitu, oko pedeset ih je mladih.

Dubravko Kolundžić, predsjednik Lovačkog društva Orljava kazao je kako se lovac postaje kao ljubitelj prirode- Nije to samo odstrel divljači, ima tu mnoštvo aktivnosti, a naše društvo prošle je godine proslavilo 85 godina postojanja. Zato izdajemo monografiju, očekujemo da ćemo se uskoro dogovoriti s izdavačem. Naše lovačko društvo prošle je godine i djecu povelo na upoznavanje s lovstvom, ali i 'zelenu čistku', čišćenje prirode i učenje o životinjama.

Pozitivni komentari djece i roditelja samo im daju podstrek da nastave s poučavanjem, zaključio je Kolundžić, a Zlatko Stolnik iz Đakova predsjednik je LS OBŽ i dopredsjednik Lovačkog saveza za Istočnu regiju- Ovo je već tradicionalno druženje, da bismo se međusobno upoznali i družili jer mi lovci smo poznati kao društvenjaci i dobro je razmijeniti iskustva, osobito što se tiče turističkih potencijala u lovu. 

Facebook Twitter Instagram