Vijesti

Započeo program Dana općine Nova Kapela

 U dobrom raspoloženju, iako u nešto skromnijem izdanju zbog epidemioloških mjera, ove je nedjelje započeo program obilježavanja Dana općine Nova Kapela.

Načelnik Ivan Šmit kazao je da su ljudi željni manifestacija, a datum je odlično pogođen jer preko ljeta i dijaspora dolazi kući na odmor, stoga ljeto protječe u ugodnom druženju.

Prilika je to da se mještani okupe, a načelnik je dodao da je kod njih situacija što se tiče pandemije- stabilna. Na novoj karti procijepljenosti koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nova Kapela jedna je od najboljih općina po procijepljenosti.

U nadi da već iduće godine pandemija neće biti ni tema, Šmit je kazao da cijene ovakve trenutke u kojima se mogu opušteno družiti, a bila je ovo prilika i da porazgovaramo o životu na selu- cijene rastu u gotovo svim segmentima, a skupa s time i svijest o važnosti poljoprivrede te uloge domaćih, malih proizvođača.

Na Svetu Klaru 12.8. održat će tradicionalni sajam, ali i svečanu sjednicu općinskog vijeća na kojoj će općinsko vijeće izvijestiti o svemu što je učinjeno u proteklom periodu.

09.08.2021 10:17:10

Facebook Twitter Instagram