Vijesti

Završena Nacionalna konferencija eTwinninga 2023.

 U Zagrebu je 10. studenoga održana Nacionalna konferencija eTwinninga 2023. „Inovativno poučavanje s eTwinningom na Europskoj platformi za školsko obrazovanje“.

 Stotinjak odgojno-obrazovnih djelatnika iz cijele Hrvatske doznalo je više o implementaciji inovacija i novih tehnologija u obrazovanju te o tome kako eTwinneri u svoj rad ugrađuju brojne druge inicijative, poput inicijative ITE (Initial Teacher Education) – inicijalnog obrazovanja odgojno-obrazovnih djelatnika te mreža i inicijativa Euroguidance i Eurydice. 

Konferencija je bila izvrsna prilika i za dodjelu priznanja u okviru Europske nagrade za inovativno poučavanje (EITA), nagrade koja u Hrvatskoj i diljem Europe bilježi treću generaciju dobitnika. Dodjeljuje se iznimnim projektima i nastavnim praksama u sklopu programa Erasmus+, pružajući zaslužena priznanja odgojno-obrazovnim djelatnicima za njihov izniman doprinos struci, a ove godine je u fokusu digitalna transformacija obrazovanja. 

Također, dodijeljene su nacionalne eTwinningove nagrada COMET koje se svake godine dodjeljuje najkvalitetnijim eTwinningovim projektima koji su se prijavili za ovu nagradu, s naglaskom na inovacije i kvalitetu suradnje s ustanovama u inozemstvu. 

Više informacija o dobitnicima nagrada kao i o konferenciji doznajte na našoj mrežnoj stranici.

10.11.2023 17:38:09

Facebook Twitter Instagram