Vijesti

Završna konferencija projekta “Samo aktivno!”

Održana je završna konferencija projekta Samo aktivno, okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar 7 urbanih aglomeracija/područja  Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb“ kojeg provodi općina Brodski Stupnik a a partner je Lokalna akcijska grupa Posavina..

Provedba projekta traje 18 mjeseci, a razdoblje provedbe je od 16. veljače 2021. godine do 16. kolovoza 2022. godine. Vrijednost projekta je 2.585.488,68 kuna, a iznos EU potpore je 100%.

Cilj ovog projekta, na kojem je LAG Posavina partner, kroz razvoj i unaprjeđenje programa za aktivno socijalno uključivanje te unaprjeđenje interkulturalnih aktivnosti, povećati socijalnu uključenost i potaknuti aktivno sudjelovanje u društvu ranjivih skupina na području LAG Posavina koje pripada urbanom području Slavonski Brod. 

Mnogobrojnim aktivnostima za djecu, mlade te osobe starije životne dobi doprinosi se kvalitetnijem i sadržajnijem životu na području Općine. U području sporta provodile su se aktivnosti škole plivanja za osnovnoškolce, univerzalne škole sporta za rekreativce, a osobe starije životne dobi na kuglanje i sl. Kultura je bila zastupljena kroz likovno-kreativne radionice, radionice lončarstva, škole plesa i pjevanja, uključujući radionice robotike i web dizajna kroz koje su mladi ojačali svoja znanja i vještine. U projektne aktivnosti uključene su i osobe s invaliditetom za koje je nabavljeno putničko vozilo prilagođeno s rampom za prijevoz invalida koje im je pomoglo u pristupanju radionicama.

 

 

 

 

 

03.08.2022 17:13:00

Facebook Twitter Instagram