Vijesti

Završna konferencija Projekta izrade projektno-tehničke dokumentacije CIB

 Završna konferencija Projekta izrade projektno-tehničke dokumentacije Centra strukovne  izvrsnosti u bioekonomiji održana je ovoga tjedna u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Slavonskom Brodu. U sklopu današnje svečanosti predstavljene su provedene aktivnosti, a više o samom Projektu i njegovoj daljnjoj realizaciji okupljenima su govorili Željko Burazović u ime Brodsko-posavske županije, dr. sc. Krunoslav Mirosavljević u ime Sveučilišta, ravnateljica Srednje škole "Matije Antuna Reljkovića" Maja Tomić te ravnatelj Centra za razvoj Brodsko-posavske županije Damir Mirković.
Izrada dokumentacije odnosila se na  arhitektonsko-projektno-tehničku dokumentaciju, izradu elaborata zaštite na radu i zaštite od požara, geodetski snimak izvedenog stanja te kontrolu glavnog projekta, odnosno, ishođenje građevinske dozvole.

Projekt izrade projektno-tehničke dokumentacije Centra strukovne  izvrsnosti u bioekonomiji, ukupno vrijedan 232.384,68 eura sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa konkurentnost i kohezija u iznosu 197.526,98 eura bespovratnih sredstava ,  nositelj je Brodsko-posavska županija, partneri Sveučilište u Slavonskom Brodu, Srednja škola "Matije Antuna Reljkovića" dok je tehničku potporu pružao  Centar za razvoj Brodsko-posavske županije.
Izrada projektno-tehničke dokumentacije za proširenje i opremanje budućeg Centra strukovne  izvrsnosti u bioekonomiji odnosila se na  projekt izgradnje multifunkcionalne dvorane,  projekt rekonstrukcije postojeće pomoćne zgrade u  demonstracijsko-edukacijski praktikum, rekonstrukciju postojeće radionice u praktikum za digitalizaciju i automatizaciju poljoprivredne proizvodnje,  proširenje postojećih kapaciteta plastenika i staklenika te  izradu projekta navodnjavanja.
Završetak ovog dijela projekta predstavlja sljedeću fazu razvoja strukovne izvrsnosti u Brodsko-posavskoj županiji koja počiva na biotehnološkim istraživanjima korištenju najsuvremenije opreme, alata i tehnologija, a koje učenici, studenti i poduzetnici primjenjuju u praksi bioekonomskih djelatnosti s naglaskom na digitalizaciju i automatizaciju u poljoprivrednoj proizvodnji uz programe prilagođene osobama s poteškoćama. Valja istaknuti kako je bioekonomija područje u koje će Brodsko-posavska županija i dalje ulagati kako bi se što bolje pozicionirala u tome području a time i potaknula otvaranje novih radnih mjesta, veću razinu profesionalizacije poslovanja i modernizaciju svih  proizvodnih, poduzetničkih i poljoprivrednih potencijala.

20.12.2023 15:15:18

Facebook Twitter Instagram