Vijesti

ZAVRŠNE PRIPREME U METKOVIĆU

U Metkoviću, tradicionalnoj bazi Hrvatske kajakaške reprezentacije u tijeku su završne pripreme hrvatskih reprezentativaca pred natjecateljsku sezonu. Na popisu su se tako našli potencijalni kandidati za nadolazeće europsko prvenstvo u maratonu koje će se održati baš u Metkoviću početkom srpnja.

 
Pozvani sportaši:
1. Franjo Žnidarić - KKK Hrvatska Kostajnica
2. Josip Lenac - KKK Hrvatska Kostajnica
3. Samuel Lucić - KKK Hrvatska Kostajnica
4. Dunja Lipovac - KKK Olimpik
5. Leona Pavlešin - KKK Olimpik
6. David Aračić - KKK Olimpik
7. Denis Folvarek - KKK Olimpik
 
Pripremama se o trošku kluba priključila i juniorka Nataly Pavlešin (KKK Olimpik).
 
Treninzi su se odvijali 3 puta dnevno u ukupnom trajanju 5-6 sati. Treninzi su se sastojali od dva treninga na vodi te treninga trčanja ili teretane. Sportaši su preveslali ukupno nešto manje od 200km.
 
Osim gore navedenih sportaša ostali reprezentativci su pripreme odrađivali u drugim krajevima pa je tako najbolji hrvatski kajakaš Antun Novaković (KKK Olimpik), svoje 60-dnevne pripreme u Turskoj priveo kraju i u nedjelju se vraća u Hrvatsku.
 
Vanesa Tot (KKK Marsonia), svoje pripreme odrađuje u Rogotinu dok su Nikica Ljubek (KKK Matija Ljubek, Zagreb) i Bruno Kumpez (KKK Matija Ljubek, Zagreb), svoje pripreme odradili u Novigradu na rijeci Mirni.
 
Opravdano su sa ovih priprema izostali Darko Erceg (KKK Marsonia) i Rafael Kolundžić (KKK Oriolik).
 

Slijedi međunardona regata Bezdan u Srbiji koja će poslužiti kao posljednja provjera pred nadolazeće prvenstvo Hrvatske koje se za 14 dana održava u Sisku na rijeci Kupi.

Facebook Twitter Instagram