Vijesti

Želim, Radim, Pomažem u općini Bebrina

Na današnjoj medijskoj konferenciji za novinare, održanoj u vijećnici Općine Bebrina, potpisani su ugovori između djelatnika za pomoć u kući i općine Bebrina.

Tako će na području općine Bebrina, korisnicima ovog projekta, sveukupno njih 40, u kući pomagati 10 djelatnica. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Djelatnice ovog projekta, bit će zaposlene na 23 mjeseca, a pomagat će starijim i nezbrinutim osobama, kao i onima u nepovoljnom položaju.

Voditeljica projekta Lidija Vukojević istaknula je kako je interes za provedbu ovog projekta bio zaista velik, kako od strane zainteresiranih žena u općini Bebrina, tako i od strane krajnjih korisnika ovog projekta.  Može se reći kako je ovo zaista bio pun pogodak za ovu lokalnu zajednicu. Sada smo došli do srži ovog projekta, kada zapošljavamo ove žene. Nadamo se dobroj suradnji, kako između nas, tako i između djelatnica i korisnika ovog projekta. 

Načelnik općine, Ivan Brzić kazao je kako je od samog početka vjerovao u uspjeh ovog projekta: "Već na samom početku dobili smo jako velik broj prijava. Imamo nešto više od 40 korisnika ovog projekta, a od ukupno 28 prijava, stručno povjerenstvo je odabralo 10 djelatnica. Veselimo se realizaciji ovog projekta koja će donijet uistinu velik doprinos našoj lokalnoj zajednici."

Facebook Twitter Instagram