Vijesti

Želite se riješiti oružja i učiniti svoj dom sigurnijim - pozovite policiju!

 Iz Policijske uprave brodsko posavske ponovno apeliraju na građane da oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo ne odbacuju u kanale, šume, privatne ili javne površine, kako se ne bi dogodile tragedije, već pozovu policijske službenike na broj telefona 192

Jučer je građanka sa područja Općine Davor donijela odluku o dragovoljnoj predaji oružja policiji bez sankcija. Naime, oko podne 59-godišnjakinja je prilikom čišćenja tavanskih prostorija obiteljske kuže pronašla minsko eksplozivna sredstva i odmah pozvala policiju.
Na njezinu adresu prebivališta došao je policijski službenik stručno osposobljen za poslove protueksplozijske zaštite i na siguran način preuzeo jednu ručnu bombu M 75, jednu ručnu bombu M 50 i trenutnu tromblonsku minu M 60.

Istoga dana (12. siječnja), oko 13 sati, u Policijskoj postaji Okučani, zaprimljena je dojava o pronalasku eksplozivnog sredstva, a koje su radnim strojem iskopali djelatnici građevinske tvrtke prilikom izvođenja građevinskih radova (na mostu) na području Općine Gornji Bogićevci.
Radi se o raketi RBR M 80 64 mm, koju su policijski službenici protueksplozijske zaštite preuzeli na siguran način u cilju daljnjeg uništenja.

Pozivamo građane koji posjeduju oružje u svojim domovima, a žele ga se riješiti i svoj dom učiniti sigurnijim, na odluku o dragovoljnoj predaji bez sankcija u sklopu Kampanje „Manje oružja – manje tragedija“.
 
Također apeliramo na građane da oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo ne odbacuju u kanale, šume, privatne ili javne površine, kako se ne bi dogodile tragedije, već pozovu policijske službenike na broj telefona 192, koji će doći na dogovorenu lokaciju i na siguran način preuzeti opasna sredstva.

Pogledajte informaciju: 
Sigurnija budućnost bez oružja

13.01.2023 12:32:00

Facebook Twitter Instagram