Vijesti

Žene u politici u Brodsko-posavskoj županiji

 U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije, danas je u županijskoj vijećnici organiziran okrugli stol na temu 'Žene u politici u Brodsko-posavskoj županiji'.

Kako je rekla predsjednica povjerenstva Zdenka Bošnjak, pozvane su aktualne i bivše saborske zastupnice kako bi zajednički vidjeli je li se dogodio napredak u zastupljenosti žena na izbornim listama- Rekla bih da se razvila ženska solidarnost u političkim strankama. Danas se možda ne gledamo tako kritično kao prije, zaključila je.

Mediji i javnost i dalje se često nepravedno odnose prema političarkama čiji rad svode na njihove modne kombinacije, cipele i frizure- Žene se dosta angažiraju u politici, samo što im je teže baviti se time jer su majke, nositeljice obitelji i sve ono što rade u svoje privatno vrijeme, i doista im se teško afirmirati maksimalno u politici u odnosu na muškarce.

Zato je važno da žene političarke imaju podršku u obitelji, kazala je Bošnjak, te naglasila kako u Brodsko-posavskoj županiji imamo žene pročelnice, zamjenice gradonačelnika, svojedobno smo imali i zamjenicu župana, tako da stvari idu na bolje.

07.05.2019 14:12:12

Facebook Twitter Instagram