Vijesti

'Zlatni cekin' svečanim koncertom obilježio 25 obljetnicu rada

Centar za rehabilitaciju i odgoj djece „Zlatni cekin" u subotu je u KKD „Ivana Brlić Mažuranić“ obilježio svojih 25 godina rada. Zlatni cekin uistinu je važno mjesto za ove prostore budući da svojim radom na zdravstvenoj rehabilitaciji, socijalnim uslugama, stručnoj pomoći u obitelji i Montessori vrtićem Cekin, pruža usluge koje okupljaju djecu i obitelji ne samo iz naše županije, već i šire. Brigu i vođenje Zlatnog cekina od njegova osnivanja preuzeli su franjevci Franjevačke provincije „Bosna srebrna“. O potrebi postojanja jednog ovakvog centra govori i brojka od oko 200 djece s teškoćama za koju dnevno skrbi oko 65 djelatnika. Isti će ove godine biti proširen zbog rastućeg broja djece s autizmom te će se Zlatni cekin nadograditi još jednim katom. 
U sklopu obilježavanja 25 godina rada je održan bogat program. Tako su svoj koncert održali članovi talijanskog zbora coro „Zecchino d´oro“ iz Bologne, učenici slavonskobrodske Glazbene škole, članovi FAB-a i djeca dječjeg vrtića „Cekin“.
Događaju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić te je dječjem zboru koji je prije 25 godina pomogao izgraditi centar, uručio zahvalnicu za esencijalnu i iznimnu ulogu te nesebičnu potporu i doprinos u osnivanju centra Zlatni cekin.

Izvor: GradSB

Facebook Twitter Instagram