Vijesti

Zoran Milanović novi je predsjednik Republike Hrvatske

 Tijesnom, ali značajnom razlikom, Zoran Milanović sinoć je odnio većinu glasova u drugom krugu izbora za hrvatskog predsjednika- 52,67% naspram Kolinde Grabar-Kitarović sa 47,33%.

Milanović je kasnije održao pomirljiv govor u kojem je obećao biti predsjednik svih građana  Republike Hrvatske, te ne inzistirati na zajedništvu nego na prihvaćanju različitosti, a ekipa Radio Slavonije obišla je izborne stožere.

U SDP-u nas je dočekao Roberto Lujić kazavši da su građani odabrali promjenu, a Milanović je ponudio nešto drugo, 'ne učmalost', dodavši da se nada da će ispuniti sve što je obećao.

Stožer Brodsko-posavske županije dao je sve od sebe, kazao je Lujić i zahvalio se svim biračima- Izgleda kao da je broj birača SDP-a porastao, evo pobijedili smo u Slavonskom Brodu, a u općinama nismo, no tu nema ništa novo. Korak po korak moramo ujediniti glave, mislim da je dosta prepirki. Čestitam građanima i mislim da su odabrali pravog predsjednika i pravu viziju, a ako ne, za pet godina se stvari mogu promijeniti.

Predsjednik Županijskog ogranka HDZ-a Pero Ćosić također se zahvalio svim biračima, istaknuvši da je Slavonija ponovno birala desnicu. Znače li ovi rezultati da se HDZ mora mijenjati unutar sebe?- Pa gledajte, promjena je uvijek dobrodošla i treba je činiti. Izlaznost je bila negdje na nivou prvog kruga, ali evo, dokazalo se i u kampanji i ono što se dogodilo u pvom krugu, da se nije dogodila sinergija desnice i o tome moramo razmisliti jer je HDZ sada išao praktički sam na izbore. Treba nam jača sinergija na desnici na nacionalnoj razini, zaključio je Ćosić

06.01.2020 06:57:24

Facebook Twitter Instagram