Vijesti

Župan Marušić posjetio Rodilišta novogradiške i slavonskobrodske bolnice

Brodsko posavski župan Danijel Marušić, prema tradiciji, posjetio je danas Rodilišta Općih bolnica u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški. Tijekom protekle noći nije rođena nijedna beba, no, ipak je iskoristio priliku i medije upoznao s  demografskim trendovima u Brodsko posavskoj županiji i cijeloj zemlji.

Tako je u novogradiškoj bolnici prošle godine rođeno petero više djece u odnosu na godinu ranije, no, smatra da su ipak najveće bogatstvo ljudi koji rade u obje županijske bolnice. Podsjetio je pritom i na brojne programe koje ove bolnice provode, kojima pokušavaju olakšati rad djelatnicima i osigurati ugodniji boravak pacijentima u obje bolnice. 

Da je živahno bilo u OB protekle godine potvrdio je ravnatelj Josip Samardžić, te prenio statističke podatke o pregledima na većini odjela, a prošla godina bila je godina projekata iz EU fondova. Bit će, kaže, tako i u ovoj godini, kada kreće energetska obnova šest bolničkih zgrada, a u čemu sudjeluje i Brodsko posvska županija. Ukupna vrijednost energetske obnove bit će oko 40 milijuna kuna, rekao je ravnatelj Samardžić. 

 

Facebook Twitter Instagram