Vijesti

Župan Marušić ugostio kanuisticu Vanesu Tot

 Prvi puta u povijesti Olimpijskih igara na njima će nastupiti i hrvatska kanuistica, Brođanka Vanesa Tot. Protekloga vikenda, Vanesa je u olimpijskoj disciplini kanua jednokleka na 200m senzacionalno ispunila normu za odlazak u Tokyo! 

Odmah nakon olimpijskih  kvalifikacija nastavljene su  i utrke svjetskog kupa.   Nakon ispunjene olimpijske norme, Vanesa je na Svjetskom kupu u ruskom Barnaulu izveslala zlatnu medalju i osvojila prvo mjesto u utrci kanua jednokleka na 500m.

Tim povodom, danas su  u Velikoj vijećnici županijske uprave Vanesu, njezina trenera Igora Krajinu i  predstavnike Kajak-kanu kluba "Marsonia" ugostili župan dr.sc. Danijel Marušić, njegov zamjenik Marko Šimić i saborski zastupnik Pero Ćosić.

Župan Marušić je Vanesi i njezinu timu uputio iskrene čestitke i zahvalu na promicanju sporta, svojega grada, Brodsko-posavske županije, ali i Hrvatske u cjelini. Dodao je kako je velika čast imati prvu i jedinu kanuisticu iz Slavonskoga Broda koja ide na Olimpijske igre.

Podsjetimo kako se kanuistica "Marsonije" iz Slavonskog Broda, osvajačica više od 200 medalja,  odlično snašla u hladnim sibirskim uvjetima ostvarivši najbolji rezultat u disciplini kanu sprint u konkurenciji devet kanuistica iz cijelog svijeta, u kojoj je bila bolja od konkurencije.

Za ova iznimna postignuća Brodsko-posavska županija donirala je Vanesi 10.000 kuna s ciljem  potpore na putu do Olimpijskih igara u Tokiju.

25.05.2021 12:47:22

Facebook Twitter Instagram