Vijesti

Župan Tomašević apelira na poštivanje mjera

 U Požeško-slavonskoj županiji danas je trideseti dan bez novooboljelih osoba.

Ova je županija inače među najboljima po epidemiološkoj slici, no to ne znači da se građani ne trebaju pridržavati mjera. Tim povodom, župan Alojz Tomašević obratio se građanima pismom:

 „Poštovani žitelji Požeško – slavonske županije,

nakon što je nekoliko dana za redom broj pozitivnih na COVID-19 bio u silaznoj putanji, Nacionalni stožer civilne zaštite odlučio je, kroz tri faze, ublažiti mjere zaštite od COVID-19. Poslovni subjekti koji obavljaju djelatnost trgovine započeli su s radom, također i knjižnice, muzeji, knjižare. Ujedno je kraj mjeseca travnja, a na pragu smo mjeseca svibnja te je svakim danom vani vrijeme sve ljepše i toplije.

Zajedničkim snagama i naporima uspjeli smo postići da se virus u našoj županiji ne proširi. Zbog toga, ovim putem sve vas pozivam da se, unatoč ublažavanju mjera, unatoč lijepom vremenu, i dalje pridržavamo svih onih mjera zaštite koje su nam pomogle kako se virus ne bi proširio. To je prije svega mjera socijalne distance, redovito pranje ruku i što manje grupiranja i druženja uz velik krug ljudi.

Svim žiteljima naše županije želim zahvaliti, jer svojim savjesnim ponašanjem doprinose tome, da smo i dalje županija koja nema niti jednog pozitivnog na COVID-19.

Također se zahvaljujem svim zdravstvenim djelatnicima, Centru 112, djelatnicima Policijske uprave Požeško – slavonske, kao i svim ostalim članovima stožera, našoj epidemiološkoj službi i našem epidemiologu na ovim izvrsnim rezultatima. Ujedno pozivam da se i dalje pridržavamo svih mjera kako bi rezultati i dalje bili ovakvi.

 

Vaš župan Alojz Tomašević“

30.04.2020 09:40:33

Facebook Twitter Instagram