Vijesti

ŽUPANIJA I ŽURNE SLUŽBE OBILJEŽAVAJU DAN BROJA 112 I CIVILNE ZAŠTITE

Još jedno rekreativno i simbolično trčanje građana upriličili su uz predstojeći Dan europskog broja 112 i Međunarodni dan civilne zaštite Brodsko-posavska županija, Služba civilne zaštite Slavonski Brod i Trkački klub „BraCe".

Utrka je počela u simboličnih 11 sati i dvije minute, a pridružio se i ove godine velik broj građana, koji su kod dvorane Vijuš mogli razgledati i vozila i opremu koju su izložili pripadnici žurnih službi ovog područja. Obilježavanje posjetio je i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut, koji je izvijestio o nacionalnom obilježavanju Dana broja 112, koje je počelo jučer u Varaždinu. 

Ovim međutim ono nije završeno, naime uz predstojeći Dan europskog broja 112 i Međunarodni dan civilne zaštite kojima se želi naglasiti važnost civilne zaštite koja podrazumijeva prevenciju, zaštitu i spašavanje stanovništva, zdravlja, životinja, okoliša, dobara i imovine, Brodsko-posavska županija, žurne službe kao i institucije koje direktno ili indirektno potpomažu njihovom radu obilježavaju cijelog ovog mjeseca brojnim i zanimljivim aktivnostima namijenjenim građanima.

08.02.2020 11:58:10

Facebook Twitter Instagram