Vijesti

Županija potpisala sporazum s HŽ-om, studenti besplatno vlakom

U Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije danas je potpisan ugovor s Hrvatskim željeznicama u vezi financiranja troškova javnog prijevoza redovnih studenata s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije.

Temeljem Zaključka Vlade RH od 19. rujna 2022. uveden je pilot-projekt povoljnijeg prijevoza redovnih studenata kojim se po jedinstvenoj cijeni od 75 kn/9,95 eura mjesečno omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza redovnih studenata na području Republike Hrvatske.
Županija će sufinancirati prijevoz redovnih studenata s prebivalištem na području Županije u navedenom iznosu temeljem rezultata objavljenog Javnog poziva za iskaz interesa, u periodu od 1.12.2022. godine do 30.9.2023.godine. U proračunu BPŽ za 2023.godinu biti će osigurano 287.250,00 kuna ili 38.108,50 Eura za sufinanciranje prijevoza 383 redovna studenta koji imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije.
Redovni studenti se za svoje putovanje koriste uslugom Prijevoznika što obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja, isključivo u 2. razredu redovnih vlakova na području Republike Hrvatske.
Putničke blagajne Prijevoznika ispostavljat će sufinancirane prijevozne karte na osnovu važeće pametne kartice s potrebnim profilom koju studenti kupuju o svome trošku i potvrde da ostvaruju pravo izdane od strane Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu Brodsko-posavske županije.
29.11.2022 15:58:00

Facebook Twitter Instagram