Vijesti

Županijska skupština usvojila Proračun za 2019. godinu

 Usvajanjem zapisnika o radu prošle kao i Dnevnog reda današnje sjednice, u 9 sati započela je 11. sjednica Županijske skupštine. Na Dnevnom redu današnje sjednice prijedlog najvažnijeg dokumenta - Proračuna Brodsko-posavske županije za 2019. i projekcije za 2020. i 2021.

Kao što je i dosadašnja praksa, vijećnici tijekom Aktualnog sata postavljaju pitanja iz djelokruga rada Brodsko-posavske županije. 

Pitanje: Lana Šanić (HDZ): Šta je sa skloništem za napuštene životinje?

Odgovor: Željko Burazović, pročelnik UO za poljoprivredu: Skupina zadužena za ovaj problem, uz redovite aktivnosti tijekom godine, odlučila je projekt 40 posto izgrađenog Azila za životinje grada Slavonskog Broda zajednički kandidarti prema Ministarstvu poljoprivrede kako bi smo projekt doveli do završetka i ispunili zakonsku obvezu.

Pitanje: Josip Marunica (NL DM): Je li točno da su pumpe velikog protoka, nabavljene kroz projekt Jentrap završile u Hrvatskim vodama, odnosno Brodskoj posavini?

Odgovor: župan Danijel Marušić, Pumpe smo dobili i točno je kako su u Hrvatskim vodama. Ne u Brodskoj Posavini nego u Hrvatskim vodama jer je riječ o sustavu kojim trebaju upravljati i održavati ih stručnjaci, a ne da ih 'parkiramo' bilo gdje. Dakle, u Hrvatskim vodama su na trenutnom upravljanju.

Pitanj: Pero Jelinić (NL DM) podsjetivši na događanja sa zagađenjem tla i situacijom s vodom, od Uskrsa ove godine, upitao je "Ima li javnost pravo znati što se događalo s tlom na mjestu velikog akcidenta na zapadnom ulazu u Slavonski Brod, u Slobodnici?"

Odgovor: zamjenik župana Stjepan Bošnjaković,  Vi ste zapravo dali svojevrsnu konstataciju i slažem se javnost ima pravo znati. 

Mirko Duspara (NL DM): Zahvaljujući amandmanu Ljubice Maksimčuk, uz koju se sada 'dodaju' i ostali zastupnici, dobili smo Sveučilište. Kada će ono biti i formirano?

župan Danijel Marušić:  Riječ je o obimnom i opsežnom poslu koji će, vjerujem, biti realiziran tijekom iduće godine.

 11,00 U tijeku je rasprava o  Prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Brodsko-posavske županije za 2018.godinu o čemu izvješće podnosi pročelnik UO za financije Ivan Lukić.

Klub vijećnika HDZ prihvatio je prijedlog rebalansa županijskog proračuna jer on, kako su istaknuli, predstavlja usklađenje proračuna sa stvarnim stanjem koje nije moglo biti uvršteno u trenutku izrade samog proračuna za ovu godinu.
 
14.00 Županijska skupština usvojila Proračun BPŽ za 2019. godinu a uz to i rebalans Proračuna za 2018.-godinu 

Facebook Twitter Instagram