Vijesti

Zvijezde na Plavom telefonu

Udruga Plavi telefon, prva i najstarija Linija pomoći za djecu, mlade i odrasle u Hrvatskoj ove godine obilježava 28 godina postojanja. Tijekom gotovo 3 desetljeća uspješnog rada, primili smo preko 125 000 poziva, pomogli tisućama korisnika te spasili desetke mladih života.

Tijekom svibnja i lipnja organiziramo akciju „Zvijezde na Plavom telefonu“. Program je predviđen na način da jednom tjedno u jednom dežurstvu od 2 sata na Liniji pomoći bude dežurna po 1 javna osoba koja će na dva sata postati volonter/ka Linije pomoći i javljati se na pozive naših korisnika – pozivača.  

Cilj ove akcije je  promocija Linije pomoći Plavi telefon, mentalnog zdravlja i našeg besplatnog Savjetovališta Otvorena vrata (http://www.plavi-telefon.hr/programi-otvorenavrata.html) u kojem stručne osobe (psiholozi i realitetni, geštalt i TA terapeuti), pružaju besplatno individualno, obiteljsko/partnersko te E-mail savjetovanje. Savjetovalište Otvorena vrata mjesto je gdje djeca, mladi, odrasli i stariji mogu dobiti pomoć, podršku i savjetovanje.

Tijekom svibnja i lipnja, jedan dan u tjednu od 12 do 14h na Liniji pomoći bit će dežurni: Ella Dvornik (15.05.), Ivana Paradžiković (22.05.), Mia Dimšić (29.05.), Dino Jelušić i Tara Thaller (27.05.), Jelena Veljača (05.06.) te Maja Bajamić (12.06.).

Uz tridesetak volontera, koji prolaze selekcije i edukaciju za rad na Liniji pomoći, u rad Plavog telefona uključeni su i brojni stručni suradnici - psiholozi, socijalni pedagozi, socijalni radnici, sociolozi, liječnici te psihijatri.

Udruga Plavi telefon osim Linije pomoći i Savjetovališta provodi i 10-ak raznih edukativnih programa i projekata za djecu, mlade i odrasle osobe.  

Više o Plavom telefonu možete saznati na službenoj internetskoj stranici
https://www.plavi-telefon.hr/ te na društvenim mrežama:

https://www.facebook.com/udruga.plavi.telefon/ i  https://www.instagram.com/plavi_telefon/


Facebook Twitter Instagram