Vijesti

Zvonimir Toldi predstavio 5. izdanje "101 brodske priče"

U Radničkom domu u Slavonskom Brodu u srijedu 12. siječnja održana je promocija knjige 101 brodska priča autora Zvonimira Toldija. Ovo je već peta knjige iz ovog serijala, dakle, naš poznati profesor, etnolog i povjesničar prikupio je već 505 priča o prošlosti Slavonskog Broda. Ipak, naglasio je kako na tome ne planira stati, jer je povijest našega grada toliko bogata da materijala svakako ima i za nova izdanja.

Sve su priče kombinacija živih govora i raseljenih Brođana koji danas žive po cijelom svijetu. Odlaskom iz grada odnijeli su dio povijesti sa sobom, a kroz knjige, ona se vraća ondje gdje pripada i dostupna je svim građanima.
 
Urednica knjige je Dunja Vanić iz Posavske Hrvatske, koja je istaknula kako i sama uči kroz ove priče i Toldijeve mnogobrojne zapise.
 
Na promociji je od 101, kaže Dunja, bilo teško izdvojiti tek nekoliko priča, ali profesor Toldi je u razgovoru s medijima posebno istaknuo priču o veterinaru Zvonku Benčeviću, koji je osnovao Pastuharnu u Đakovu, gdje je aktivno radio na promociji lipicanaca:
 
14.01.2022 11:59:00

Facebook Twitter Instagram