Vijesti

Državno prvenstvo na 100 km u Slavonskom Brodu

 Najbolji trkači hrvatske ultra scene dolaze u naš grad u nadi i želji da se okrune titulom državnog prvaka. Ultramaraton klub Mazator je domaćin i organizator Polojske ultre, državnog prvenstva na 100km, utrke koja se trči Splavarskom ulicom, od gradskih bazena do Poloja i nazad.  Neki će trčati 20 krugova, dok je jedan krug 5km, što čini ukupno dužinu utrke od 100km. To je ujedno i odgovor na pitanje, kako i gdje će oni to trčati. Osim utrke na 100km, Mazatori su se pobrinuli i za one željne manje kilometara, a to je utrka na 50km. Naravno, oni trče 10 kruga na istoj stazi.

Uz već spomenute discipline, to je i štafeta na 50 i 100km. U štafetama svaki član trči 25km, a u štafeti mogu trčati 2 ili 4 člana.

Iako je dosadašnjih godina utrka bila organizirana u svibnju, ove godine Mazatori su pomaknuli utrku za ožujak, točnije 07. ožujak, sa startom u 8 sati ujutro.

Povijest utrke se stvara od 2017. godine, kada su Krešimir Šimić i Tomislav Marinović trčali 100km s plemenitim ciljem kojeg su rekli tek u 17h, nakon što su dosegnuli troznamenkastu kilometražu. Svoje kilometre su posvetili Ronaldi Kovačević koja je bila njihova snaga za svaki korak, lagan i težak, jer je sama Ronalda veliki borac u borbi protiv raka.

Trkački korak ima snažnu moć i to su ovi mladi momci i pokazali svojim primjerom.

Sjetimo se prošle godine, gdje je istoimena utrka krenula u 18 sati i odvijala se tokom cijele noći do 7 sati. Pobjednik u muškoj konkurenciji je bio Marko Bićanić, koji je 100km istrčao za nešto manje od 9 sati, dok je u ženskoj konkurenciji utrku osvojila Danijela Horvat s vremenom od 12:30 sati.

Pripreme i organizacija ovog jedinstvenog eventa za naš grad i regiju traju od prošle godine, jer veliki reflektori su usmjereni na ovu utrku, jer je potencijal Poloja i same utrke velik! Mazatori će to pokazati i ove godine, a za 2021. već pripremaju novi i veće ciljeve.

Također, taj dan od 7 do 21 sat, Splavarska ulica bit će zatvorena za promet.

 

21.01.2020 11:11:08

Facebook Twitter Instagram