Vijesti

I policija obilježila dan ružičastih majica

Sedmu godinu za redom u Hrvatskoj se zadnje srijede u veljači obilježava „Dan ružičastih majica“, s ciljem povećanja svijesti građana o problemu vršnjačkog nasilja.

Policijska uprava brodsko-posavska kroz razna preventivna i edukativna predavanja u vrtićima i školama prisutna je od najranijih dana djetetovog života u kreiranju njegovog mišljenja o različitosti i nasilju.

Različitost ne smije biti prepreka prijateljstvu i zajedništvu, a pogotovo ne jezik nasilja. Svjesni te činjenice policijski službenici Policijske postaje Okučani družili su se s učenicima Osnovne škole „Okučani“ te su aktivno sudjelovali na tribini „Dan ružičastih majica“, a policijski službenici su u Slavonskom Brodu na čelu s načelnikom Policijske uprave brodsko-posavske, Antunom Valićem, odlučili su 26.veljače također biti dio dječjeg svijeta jer djeca su najvitalniji dio našeg društva te sportskom aktivnošću, odigranom odbojkaškom utakmicom između ekipe nastavnika Osnovne škole Hugo Badalić i policajaca Policijske uprave brodsko-posavske i ekipe učenika Osnovne škole Hugo Badalić odaslati poruku da ne želimo biti društvo nasilja, već društvo tolerancije.

27.02.2020 13:23:18

Facebook Twitter Instagram