Vijesti

Završna faza projekta odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda

 U završnu fazu ulazi projekt Razvoj vodno komunalne infrastrukture Nova Gradiška – druga faza, putem operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.

Posljednji dio provedbe projekta obilježit će gradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Nova Gradiška, rekao je na medijskoj konferenciji član uprave i direktor Vodovoda Zapadne Slavonije, Davor Rukavina. 

Osnovni cilj projekta „Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Nova Gradiška“ je zaštita okoliša uz poštivanje načela održivog razvoja. Projekt je usmjeren na poboljšanje sustava javne odvodnje, smanjenje gubitaka u sustavu javne vodoopskrbe i rješavanje problema pročišćavanja otpadnih voda. Projekt se provodi na području Aglomeracije Nova Gradiška na kojem će se izgraditi nova kanalizacijska mreža, novi vodovod te uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

Projekt je vrijedan 143 milijuna kuna. Ukupno 70 posto bespovratnih sredstava osigurano je iz fondova Europske unije, dio sredstava osigurala je hrvatska Vlada, a dio lokalna uprava novogradiškog područja. 

Do sada su izgrađena 32 kilometra kanalizacijske mreže, a više od 1800 kućanstava u desetak naselja dobit će kanalizacijske priključke.

10.06.2021 16:53:00

Facebook Twitter Instagram