Vijesti

U Osnovnoj školi "Ivan Meštrović" Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Ove godine je Osnovna škola ''Ivan Meštrović'' (26. listopada) u Vrpolju na nešto drugačiji način obilježila Dane kruha i plodova zemllje. U suradnji s udrugama, obiteljima, roditeljima i učenicima organiziran je sajam poduzetništva po uzoru na nekadašni 'vašar.
Na sajmu su izlagali OPG-ovci koji se bave najrazličitijim proizvodnjama s područja cijele općine, ali i šire, izlazali su roditelji i učenici.

Ravnatelj škole Miroslav Zmaić oduševljen je odazivom izlagača 'Cilj nam je bio odati zahvalnost zemlji na svim plodovima koje nam daje i prikazati kruh kao simbol dostojanstva. Djeca su vidjela što njihovo roditelji i susjedi rade i da vrijedi od rada živjet i sa radom ostati na selu.'

Djeca su imala prigodni program otvorenja sajma, a nakon toga su imali priliku sudjelovati u starim sajamskim igrama i radionicama.
Svi OPG-ovci dobili su zahvalu za sudjelovanje, a gotovo da nije bilo štanda gdje svi proizvodi nisu prodani, tako da nitko kući nije otišao praznih ruku. Podršku je dala i načelnica općine Vrpolje Ankica Zmaić. 'Treba pohvaliti nastojanja ravnatelja koji već drugu godinu organizira sajam kojim se daje podrška razvoju poduzetništva na području općine Vrpolje, ali jednako tako naša djeca mogu vidjeti što je sve zdravo. Kupovinom nekoliko proizvoda dala sam podršku onima koji su došli i prodati nešto, a uostalom uostalom ovdje je sve zdrava hrana i eko proizvodi.'- kazala je načelnica.

 

27.10.2018 13:27:58

Facebook Twitter Instagram

Foto galerija