Vijesti

PU BP: VLASNICI PASA, DRŽITE SVOJE LJUBIMCE POD NADZOROM!

U petak (19. srpnja), u 11.30 sati, u Slavonskom Brodu, u naselju A. Hebrang, pas bez nadzora (vlasništvo 18-godišnjakinje) je ugrizao 61-godišnjakinju. Nakon toga je više osoba remetilo javni red i mir, te slijedi daljnji rad policijskih službenika na utvrđivanju okolnosti te svih sudionika događaja. Nije bilo težeg ozljeđivanja osoba. Policijski službenici su od 18-godišnjakinje naplatili novčanu kaznu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog (ne držanje životinje pod nadzorom). 

 
VIŠE PASA BEZ NADZORA NAPALO MOPEDISTU
 
Na poljskom putu (nerazvrstana cesta), na području Općine Vrpolje, više pasa križanaca, koji su bili bez nadzora, dana 21. srpnja, u 10 sati, napali su 51-godišnjaka, dok je upravljao neregistriranim mopedom, koji je potom pao na tlo. Pritom nije bilo ozljeđivanja osoba. Policijski službenici protiv 65-godišnje vlasnice podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici, a protiv 51-godišnjaka prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. 
 
 
PREKRŠAJNO PRIJAVLJEN ZBOG REMEĆENJA JAVNOG REDA I MIRA
 
Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, u subotu (20. srpnja), u 6.15 sati, intervenirali su u Slavonskom Brodu, u Gupčevoj ulici, povodom dojave o tučnjavi. Pritom su utvrdili da je 23-godišnjak remetio javni red i mir, kojom prilikom je napao 22-godišnjaka verbalno, a potom i fizički, udaravši ga rukama i nogama. Alko testom je u organizmu 23-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 2.07 promila, koji je zadržan u policiji na otriježnjenju. Policijski službenici protiv 23-godišnjaka podnose prekršajne prijave Općinskom sudu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici
 
PROŠAO KROZ CRVENO SVJETLO NA SEMAFORU S 2 PROMILA
 
U subotu (20. srpnja), u Kovačevcu, oko 23.15 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška prilikom nadzora prometa, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 23- godišnji vozač za kojeg su utvrdili da automobilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, a  alko-testom koncentraciju alkohola u organizmu od 1,6 promila. Alkoholizirani vozač je doveden i zadržan do otriježnjenja u policijskoj postaji, a policijski službenici protiv njega podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
 
Također u subotu (20. srpnja), oko 23.50 sati, u Okučanima, policijski službenici Policijske postaje Okučani, uočili, a potom i zaustavili osobni automobil koji je prošao kroz crveno svijetlo na semaforu. Policajci su 31-godišnjem vozaču alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 2 promila. Alkoholizirani vozač je odmah isključen iz prometa te doveden i zadržan do otriježnjenja u Policijskoj postaji Okučani, a policijski službenici protiv njega podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. 
 
UHVAĆENI ALKOHOLIZIRANI VOZAČ VRIJEĐAO POLICAJCE PRILIKOM POSTUPANJA
 
U nedjelju (21. srpnja), u Slavonskom Brodu, oko 3 sata, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 25-godišnjak. Policajci su alko-testom vozaču utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,7 promila. Prilikom postupanja policijskih službenika, alkoholizirani vozač ih je vrijeđao pogrdnim riječima nakon čega su ga policijski službenici doveli u policijsku postaju gdje je zadržan do otriježnjenja. Policajci protiv njega podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
BRODSKI POLICAJCI UHVATILI VOZAČA ZA VOLANOM S 3,47 PROMILA
 
U nedjelju (21. srpnja), oko 18.30 sati, u Slavonskom Brodu, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 50-godišnji vozač. Policajci su alko-testom vozaču utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 3,47 promila. Alkoholizirani vozač je doveden i zadržan do otriježnjenja u Postaji prometne policije Slavonski Brod, a policijski službenici protiv njega podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
 
U PROMETNOJ NESREĆI LAKŠE OZLIJEĐEN 84-GODIŠNJI VOZAČ
 
U petak (19. srpnja), oko 17 sati, u Novoj Gradiški, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je do prometne nesreće došlo na način da je 84-godišnji vozač koji je bio pod utjecajem alkohola (alko-testom mu je očitana koncentracija alkohola u organizmu od 1 promil) s kolnog ulaza započeo s vožnjom unatrag nakon čega je osobnim automobilom prešao preko cijele širine kolnika na drugi kolni ulaz uslijed čega je udario i srušio metalnu ogradu (vlasništvo 72-godišnjakinje). 
U prometnoj nesreći je 84-godišnji vozač lakše ozlijeđen te mu je liječnička pomoć ukazana u Općoj bolnici „Nova Gradiška“ gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Policijski službenici protiv vozača podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
 
BRODSKI POLICAJCI USTRAJNI U POJAČANIM NADZORIMA
 
Prošli tjedan, od 15. do 22. srpnja, na prometnicama, na području Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 22 prometne nesreće, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe ozlijeđene (nije bilo težeg ozljeđivanja osoba), te 20 prometnih nesreća s materijalnom štetom. 
 
Policajci ulovili vozača da juri brzinom od 200 km/h, a drugi kroz naselje brzinom od 97 km/h
 
U pojačanim policijskim nadzorima u prošlom tjednu, policijski službenici su utvrdili 463 prometna prekršaja, od kojih je najviše (236) prekršaja nepropisnih brzina. Pritom su utvrđene i velike brzine izvan naselja, kao primjerice (15. srpnja, u 17.17 sati), kada je autocestom A3, osobnim automobilom (njemačkih registracijskih oznaka), brzinom od 200 km/h, jurio 48-godišnjak. Također nisu rijetke niti jurnjave kroz naselja, kao dana 16. srpnja, kada su policajci nadzirući promet u Donjim Andrijevcima, oko 15 sati, zaustavili osobni automobil i kaznili 37-godišnjaka, jer je jurio brzinom od 97 km/h. 
 
U 50 slučajeva prilikom vožnje vozači i putnici u vozilu nisu bili vezani zaštitnim sigurnosnim pojasevima. 
 
Policajci uhvatili rekordera s 3.47 promila kojega su odmah isključili iz prometa 
 
Prošli tjedan je pod utjecajem alkohola uhvaćen i sankcioniran 31 vozač. Rekorder je alkoholizirani 50-godišnjak, koji je odmah isključen iz prometa i zadržan na otriježnjenju u policiji, jer je u Slavonskom Brodu, u nedjelju (21. srpnja), u 18.32 sati, upravljao vozilom s 3.47 promila alkohola u organizmu. 
 
Policajci su također u spomenutim kontinuiranim nadzorima, sankcionirali 14 vozača, koji su na nepropisan način tijekom vožnje koristili mobitel, 7 vozača zbog prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 7 vozača koji su upravljali vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u manjem broju su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.
Vozači pridržavajte se prometnih propisa i tako doprinesite većoj sigurnosti u prometu!
 
Policijski službenici nastavljaju s kontinuiranim nadzorima prometa, te skreću pozornost sudionicima u prometu da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebice one, koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnju pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje zaštitnih sigurnosnih pojaseva, a to su prekršaji, koji su najčešći uzročnici najtežih prometnih nesreća i stradavanja osoba. 
Policijski službenici svojim kontinuiranim nadzorima doprinose većoj sigurnosti u prometu, vozači, doprinesite i vi svojim pozitivnim ponašanjem u prometu!
 

Facebook Twitter Instagram