Vijesti

U subotu Državna smotra svirača na tamburi samici

Jedan od programa ovogodišnjeg  56. Brodskog kola održat će se u subotu 5.rujna u Donjim Andrijevcima. Naime zajedno s vrijednim članovima KUD-a Tomislav iz Donjih Andrijevaca, Folklorni ansambl Broda, glavni organizator svih programa Brodskog kola, u vrlo uspješnoj suradnji organizira održavanje 22. Državne smotre svirača na tamburi samici „Oj, samice drvo javorovo ko te sviro nikad ne bolovo“.

Program je to u kojemu će i ove godine sudjelovati dvadesetak svirača na tamburi samici iz svih krajeva Hrvatske gdje se svira tambura samica. Pored pojedinačnih svirača na tamburi samici, bit će prikazana uloga samice uz druge tamburaške instrumente, uz pjevačku skupini i cijelo Kulturno umjetničko društvo.

Organizatori pozivaju sve one koji vole i prate programe Brodskog kola, kao i one koji vole i uživaju u tradicijskim folklornim programima da budu, po prvi puta u ovom terminu i na novosagrađenoj vanjskoj sceni u Donjim Andrijevcima, te da , uz pridržavanje propisanih epidemiokoških mjera, svi uživamo u ovom jedinstvenom programu.

04.09.2020 13:33:46

Facebook Twitter Instagram